Vision


Vår vision är att skapa attraktiva, välkomnande och levande områden i staden med arkitektur och design utöver det vanliga. Vi tänker i nya banor, ser möjligheterna och ger nytt liv åt gamla byggnader.

Om oss

JPA Fastigheter AB är ett privat bolag med fokus på utveckling av välbelägna fastigheter. Vi tänker i nya banor, ser möjligheterna och ger nytt liv åt gamla byggnader.

Våra fastigheter ligger i Göteborg och är belägna på Backaplan, Eriksberg och i Grimmered. Vi vill vara med och göra staden bättre genom att förvandla otidsenliga hus och ogästvänliga, otrygga miljöer till platser där människor trivs.

Vi renoverar hellre än river och bygger nytt. Vi tänker bekvämt och grönt, till exempel genom närservice som minskar biltrafiken. Vi vill få ut mer kvalitet och mindre miljöpåverkan av varje kvadratmeter. Och vi inspireras av det bästa som byggs runt om i världen.

Bolaget startades 2010 av Johan och Lena Aldergren som äger och leder företaget gemensamt. Johan ansvarar för investeringar och förvaltning. Han har tidigare arbetat i 20 år som ledare och rådgivare på Hufvudstaden, Jones Lang LaSalle, Newsec och Nordum. Johan har stor internationell erfarenhet och är utbildad vid Handelshögskolan och IHM i Göteborg.

Lena ansvarar för strategi och marknadskommunikation. Hon har tidigare haft ledande befattningar bland annat på PwC, Sveriges Exportråd i Indien och har stor erfarenhet av etableringar på nya marknader. Lena är Civilekonom och Nationalekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet med en examen i Internationella Relationer. Hon kombinerar engagemanget i JPA med externa styrelse- och advisory board uppdrag.

JPA driver verksamheten genom ett nätverk av associerade medarbetare inom förvaltning, arkitektur, stadsbyggande, juridik och revision. Detta ger en oberoende, flexibel organisation med specialistkompetens och god kostnadseffektivitet.

Styrelse


Johan Peterson Aldergren
(Styrelseledamot)
Grundare och VD JPA Fastigheter
0761 - 390 290

Lena Aldergren
(Styrelseledamot)
Grundare, vice VD/Marknadschef
0707 - 78 12 00

Peter Andeby
(Styrelseordförande)
Advokat/partner MAQS Advokatbyrå
Företagstransaktioner, Avtalsrätt, Bolagsrätt
0734 - 17 62 08

Lars Odinge
(Styrelseledamot)
Advokat/partner MAQS Advokatbyrå
Skatterätt
0768 - 66 15 14